BlondinStella & TuffaDoris

Alla inlägg under januari 2010

Av Lotta - 6 januari 2010 19:56

I gårkväll började det snöa och det bara fortsatte o fortsatte, vi tyckte nog att vi hade en hel del snö innan, men det var ingenting, nu har vi alldeles lagom enligt mig, upp till magen på mig ungefär...

 

Vill börja med att visa en sak, när matte plockade bort allt julkrafs häromkvällen tappade hon ner en sak bakom skänken i storarummet, hon märkte det aldrig, men jag har allt haft full koll.... Så igår, när jag kände på mig att en viss PitePrins var lite krasslig så tog jag saken i egna tassar, kravlade mig under skänken och hämtade fram det....


  

Matte, man får faktiskt inte tappa Torsten var som helst!!!

 

   

Goda vänner ska man hålla fast vid!!

 

Alla blev lite paffa, jag brukar inte våga mig under skänken när jag har tappat dit någon boll eller något, men när det gäller Torsten så vågar jag vad som helst!! Puss på dig Prinsen, hoppas att din mage snart är helt bra!

 

I dag var det meningen att vi skulle åka till Trollhättan, mormor Maij är lite krasslig så matte ville dit och hälsa på, men tyvärr så stoppade snön oss, matte är ju lite rädd för vinterväglaget.... Moa fixade dock till det ganska bra för oss, bokade en dejt med Mathokas vovvarna, en härlig snöig tur vid Pickesjön med medhavd fika, mysigt...


  

Jocke och Moa, mycket kläder blir det så här i kylan

 

    

Vittra och Tova kollade in fikaväskan, var nog lite småsugna på Moas goda bullar

 

   

Jag och min   Milou   hittade en liten stock som var god att gnaga på...

 

   

Dorran sprang runt som en yr höna

 

  

Pickesjön, idag blev det dock inga bad, isen är jättetjock!

 

   

Doris och Tova på väg mot lite bus..

 

   

Vittra tog över vår lilla pinne..

 

  

Tova fryser då inte, hon gosar verkligen in sig i all snö!!

 

Nä inte frös vi inte, trots alla minusgraderna, det enda som är lite jobbigt är tt det blir is under tassarna, tur att matte har varma händer så hon kan smälta bort det värsta åt oss.

 

Nu i kväll har farfar varit här på lite fika, jag var lite skeptisk först, är ju mest van att träffa honom ner på glasmästeriet, men efter en stund så gick det så bra så...


   

Jodå, han fick klart godkänt!! Gott godis hade han med sg oxå  

 

   

ALDRIG får jag ha någon ifred, nä då, Dorran kommer och knör sig emellan...

 

Vi är ganska trötta nu och i morgon ska vi jobba,få se hur det går... På fredag ska vi ha semster igen, matte ska till MyDog, och dit får inte vi följa med???? MyDog är tydligen inte mattes hundar i alla fall, konstigt va???

 

Ha en fortsatt trevlig kväll go vänner!   

ANNONS
Av Lotta - 5 januari 2010 17:54

Tjena, Dorran här.... Stella brukar ju vara lite elak och kalla mig DingDorran, inte speciellt schysst, så där jäkla ding är jag inte, men, det är en sak jag inte hänger med på.... Vad är det för dag i dag??? Det är ju helg hela tiden nu för tiden, jag fattar inget??? I morse skulle i o f s husse i väg till jobbet, men alla andra låg kvar och trynade i godan ro... Jag är ganska morgonpigg, så jag är på matte hela tiden, räcker med att hon rör lilltån så är jag där, glatt viftandes på svansen och pussar lite på henne, allt för att få henne att vakna så att jag kan få lite frukost :-)

 

Efter frukosten idag, eller man kanske ska säga lunchen med tanke på vad klockar var så var det allmän påklädning...

 

  

Max, så där lite lagom road...

 

    

Moa däremot verkade väldigt glad!!

 

  

Dags att knalla ner till sjön, eller ska man säga isen??

 

  

Lite småhalt, gäller att ta det lite försiktigt...

 

   

Matte säger att min päls växer för fort.... Vad menar hon då???

 

  

Stella har tydligen lite mer lagom längd på pälsen, bestämmer vem????

 

   

Kallt ute, Moa fick fina rosor på kinderna

 

   

Jag fick mig en pinne jag

 

  

Pissepaus!!

 

  

Stella försöker få igång mig

 

   

Gick jättebra, fullt ös...

 

    

Lite akrobatik

 

  

Ser ni Stellas mördarblick, som om jag skulle bli rädd???

 

   

Nä nä, jag ger igen!!!!

 

  

Max fick för sig att springa på kapp med oss uppför kullen

 

  

Jag vann NATURLIGTVIS!!

 

   

Jag vann även på nervägen, ska kallas BästDorran efter det här!!

 

   

Nähä, det tyckte inte SämstStella!

 

   

Max åkte på rumpan ner   


Husse slutade lite tidagare i dag, han och Max har återigen varit iväg och kollat på en moppe, blev inget köp i dag heller....

Nu ska det lagas go mat här, Moa har beställt oxfilé eftersom hon inte var här på nyårsafton... Inte oss emot, kan nog vara gott... Sen ska det fredagsmysas??? Ja vad är det för dag i dag????

 

Ha en trevlig kväll, vilken kväll det än är! 

    

ANNONS
Av Lotta - 3 januari 2010 18:42

Man blir härligt glad la la la la... Ja i dag går vi här och småsjunger lite...

Börjar med gårdagen, den var härlig den med, vi var bjudna på middag hos farmor och Åke! Åke stog för kockeriet, en massa gott kött med pepparrotsås och potatis, så gott så gott!!


  

Sleven ska vara i grytan och Stella ska vara vid spisen :-)

 

  

Stundom blev det trångt vid Åkes fötter

 

  

Efter maten hittade jag en go fåtölj att koppla av i

 

  

Dorran var på tomtejakt innan....

 

  

.....hon gosade till det och vilade lite

 

   

Flisa låg fint i sin mattes knä

 

I dag märkte jag allt att det var något på G, det kokades choklad och packades ryggsäck, jag och Doris var med och hjälpte till med glada yl och tillrop, matte höll på att bli tokig... Sen bar det av till skogen, eftersom Tova och Milou har besök av sin mamma Vittra och Flisa var med så var vi 6 glada Lagottos som drog iväg!


   

Jag och Tova hälsar på varandra, det var längesen sist

 

   

Dorran börjar växa till sig, jagar killar....

 

  

...men Milou jagade efter Flisa i stället

 

    

Härville jag och Moa ha fikapaus

 

    

Vaddå undrade Tova??? Var det någon som sa fika???

 

   

Vittra bangar inte heller lite bullar, även om de nästan hade blivit frysna på vägen dit..

 

   

Moa skakade ner snö från träden, i dag var det som att gå i en riktig sagoskog

 

   

Grenarna ser mjuka och härliga ut

 

    

Härlig motion blir det när man springer i snön

 

   

Mor och dotter när vi var på väg tillbaka..

 

En riktigt härlig runda blev det, mycket spring och bus och istappar i skägget:-)

 

 

  

Dorran vilar lite efter promenaden

 

  

Jag var inte sämre jag...

 


När vi kom hem så var det dags för middag, sen började matte yra om att plocka bort julen, men där satte jag ner tassen, blir inget med det än på ett par dagar, sånt orkar jag inte med när jag har varit ute, så det blev bara en vanlig enkel städning.... Nu är det så att vi har världens mest glömska matte, i dag hittade hon tuggringarna vi fick av Mia i julklapp, de har bara legat i hundgodisskåpet (japp vi har ett sånt!!!) och väntat på oss, så nu är det dags att tugga vidare... 

 

Ha det gott kompisar!

Av Lotta - 1 januari 2010 20:51

Hoppas att ni haft en trevlig inledning på det nya året, det har vi!!

 

Men vi får väl börja med gårdagen.... Husses kompis Magnus och hans två grabbar skulle komma hit, matte var minst sagt nervös... Varken jag eller Dorran är ju så vana vid mindre barn, Doris var inte direkt förtjust över smällarna ute och jag är ju inte direkt förtjust i Magnus...


  

Kan ju börja med att tala om att vi inte vek från husses sida medans han fixade i ordning oxfilén

 

  

Toppengäster!! De hade med sig grisöron till oss!!

 

   

Även jag smälte för våra gäster

 

   

Blev ju absolut inte sämre av att Jack frikostigt delade med sig av maten!!!


Det blev en väldigt trevlig kväll, matte var såååååå stolt över oss hundar, jag lekte med barnen mest hela tiden och Doris blev inte så där jätterädd för smällarna! Att kvällen avslutades med att Magnus fick klia mig på magen gjorde inte saken sämre!

Vi sov länge idag, men matte och husse var i alla fall pigga när de väl kom upp, husse överraskade oss genom att gå med ut!! En promenad ner till sjön...

 

  

Va ska husse med??? Åhhh så roligt!!

 

 

    

Dorran drog i förväg!

 

 

    

Här brukar vi bada på sommaren, nu är isen tjock, den håller t o m för matte!!

 

 

  

Jäklars så skoj detta var!

 

 

  

"Bita svansen av Doris" min nya favoritlek

 

 

    

Världens bäste husse!!

 

 

  

Ingen ko på isen, bara en (eller två) Lagotto

 

 

  

Doris har oxå börjat träna höjdhopp!

 

 

  

Vi kan inte hoppa så fint som Smilla och Primo..

 

 

  

.... men vi roar oss bra ändå!

 

 

  

Dorriga D i full sula

 

 

  

Här grabbar så har ni Borås mest väldoftande bakdel

 

 

  

Nu känner jag hur det liksom bubblar i mig, jag måste.....

 

 

  

......aaaaaaaooooooo yyyyyyl, sjunga lite bara...

 

 

  

Det gjorde gott, lite dans oxå kanske??

 

 

   

Snöbrottning, ny OS-gren??

 

 

 

 

Mera bita svansen av Doris

   

 

  

Osså lite mer dans, en stilla vals den här gången..

 

Det var härligt ute, blev på jättegott humör, det blev inte sämre av att barnen dök upp här på eftermiddagen, tänk att en vecka går så fort!! Nu ska vi mysa lite...


  

Jag och husse, laddade för lite mys!!


Ha det gott vännerna, i morgon är det lördag, dags för nya äventyr kanske??

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ BlondinStella & TuffaDoris med Blogkeen
Följ BlondinStella & TuffaDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se