BlondinStella & TuffaDoris

Alla inlägg under juni 2009

Av Lotta - 20 juni 2009 19:47

Det har varit väldigt dåligt med bloggandet det sista, vi skyller på matte, hennes förkylning vill inte ge sig så hon är ganska sliten nu..

Vi har haft en trevlig midsommarhelg, både igår och idag har jag och matte promenerat runt Byttorpssjön och i skogen där.


Nytt ställe, nya lukter


Snälla matte, får jag???


åhhh så gott, det var så längesen


Hit åker jag gärna fler gånger!


Även om jag nu har lärt känna Doris och verkligen tycker om henne så uppskattar jag mina och mattes promenader, men jag längtar tills Doris blir så stor att hon kan följa med oss!


Igår hade vi lite midsommarfirande här hemma, Jimmy, Katarina och lilla Julia var här


Lilla Julia, så otroligt söt!!!


Nu ska det ätas sill...


Jag parkerade intill Julia


Hon är generös med kexen


Jag tar så försiktigt


Dags för Kubb, jag och Doris fick bara vara åskådare


Jimmy kollar så att allt går rätt till


Jag vilar lite


Efter kubben, som killarna tyvärr vann, så var det min och Doris tur, vi fick äntligen busa loss lite....


 Hänger du med bruden??


Härligt med bus


Doris letar kattskit


Jag försökte gömma mig, men matte hittar mig överallt


Sen fick jag minsann herrbesök!! Det var grannen (den bra grannen) som hade besök av Malte, men han kom över för att morsa på mig, jagluktar ju fortfarande lite gott så jag fick inte vara lös, men vi hade väldigt trevligt!


Tjenare!


Ja, doften finns tydligen kvar..


Men kramas lite kan vi göra


Hela världen är upp o ner, eller är det bara Moa?


Lite senare på kvällen var det den obligatoriska grillningen, mycket mat blir det sådana här dagar, men inte mig emot, en väldigt trevlig midsommar blev det..


Lilla Julia sover gott...


I dag tog vi sovmorgon och sen åkte ju jag och matte till Byttorp som sagt, efter middagen kom farmor och Åke, med sig hade de en smaskig tårta och en massa tid att gosa med mig och Doris.


Husse ser lite sliten ut, men farmor är lika pigg som vanligt


Även Åke var pigg och glad!


Nu är vi lite småtrötta, det tar på krafterna med sådana här storhelger, vi avslutar med en liten film på mig och Doris, det är Dorran som låter som en galning, tror ni hon är jobbig eller??


Go natt och sov så gott!

ANNONS
Av Lotta - 17 juni 2009 21:03

Börjar med en liten bild från vårt morgonmys i soffan


Vi är ganska söta, eller hur??


Idag har vi jobbat som vanligt, det har gått bra med Doris, vi busar en stund sen sover vi en stund, jag tror nog att Doris snart kommer vänja sig vid våra jobbrutiner...


Nu i kväll har vi varit ute en sväng, vi gick ner till sjön och busade med bollen....


Kasta bollen nån gång nu då!!!


Jag drar i förväg


Dorran hänger inte riktigt med


Jag fick den!!


 Jäklars va snabb jag är!!


Vi kör lite följa John..


Gör en lyckorullning


Stella, vad gör du, kan du lära mig??


Jajemän, nu tar det sig


Vi avslutar med en gemensam rullning


En trevlig kväll har vi haft, ganska trötta är vi, men enligt matte är det snart helg igen och sen så ska husse snart ha semester, ingen ordning på nått...


Sov gott vakna torrt!

ANNONS
Av Lotta - 16 juni 2009 18:53

Luften har liksom gått ur oss efter helgen... I går morse fick vi gå upp redan klockan sex, vi skulle till veterinären med en kissande Doris, Matte trodde att Doris hade urinvägsinfektion men det var det inte, det var en katarr så nu smörjs Doris in med youghurt, lite konstig att springa runt med youghurt bak i "hönan", men men, alla sätt är bra utom de dåliga... Efter detta åkte vi faktiskt hem, matte orkade inte jobba, förkylningen hade då inte blivit bättre. Jag väntade medspänning på brevbäraren och till slut dök han upp, min vinst från Sigges tävling var med. Grisöra till mig och svampkrydda till matte, tack så mycket Sigge och Helena!!!


Jag tog med mig grisörat till soffan, där kommer ju inte Doris upp....


Åhhhhh så gott!!!


Ser ni mitt otroligt fina halsband, en present från Tessan och Primo, jättefint och otroligt skönt, tackar tackar!!!

 Vi tog det lugnt hela dagen och fram på kvällen dök morfar och mormor upp, gissa om jag blev glad??


Jag tar sikte på morfar


Jag bara funderar lite


Och Doris hoppar lite..


Hon är en jäkel på att jaga mig


Hon biter sig fast i skägget


och jag biter mig fast i hennes ben..


Det grillades och åts gott, mormor hade en jättegod sommartårta med jordgubbar med sig, smaskens.


Men jag och Doris fick allt äta våra kulor ändå


Fast jag satt allt med vid bordet en stund..


I dag har vi jobbat en stund, matte är fortfarande inte bra så vi åkte hem och sov, i morgon ska vi försöka jobba hela dagen...

Det har spöregnat här i kväll, en och annan åsksmäll har vi oxå hört, vi ägnar oss mest åt bus...


Sov så gott go vänner!

Av Lotta - 14 juni 2009 21:24

Trots mitt ylande och skällande så blev det ingen dejt på tu man tass med Primo, vi hölls åtskilda hela tiden... Livet är bra orättvist.

Efter en orolig natt för både mig och matte så var det dags för ännu en dag i  skogen med Tessan och Kicki och alla andra. Matte var inte riktigt på hugget, jätteförkyld och väldigt ont i örat men vi gjorde så gott vi kunde...


Tessan och Bengta har varit och lagt spår åt duktiga Smilla


Bengta blev glatt mottagen av sina vovvar


Primo bakom lås och bom


Doris flaxar med öronen


Camilla, Moa och Tova kommer tillbaka från Tovas spår


Det är bra med valpar, de roar sig själva..


 Jag spårar så duktigt


Lunchpaus, grillkorven luktade gott vill jag lova


Doris fick lunch i bilen, själv blev jag utan...


Fina Zelda ligger gott i sin bur!


Milou kom och hälsade på oss, tror ni att vi fick dejta, nej då, självklart inte!!


På slutet så la vi viltspår, riktigt kul, och duktig var jag, detta ska bli spännande att prova igen!! När kursen var slut så var det dags att säga hej då till Tessan, Kicki och Primo och tacka för en riktigt trevlig helg, hoppas att vi ses igen och att jag och Primo då kan få busa lite...


När vi kom hem så hade även husse dykt upp, va glad jag blev, har ju inte sett honom sen i fredags, husse fick hålla mig och Doris sällskapmedans matte sov en stund, det slutade med att vi sov allihop. När matte piggnade till så drog söndagssysslorna igång, mat, tvätt och städ, nu är här rent och fint, vi är mätta och belåtna, dags att krypa upp i soffan och se på film!


Avslutar med Doris senaste hyss, vi har varit tvugna att dra ur sladden till lampan för Doris tycker den är så god, då drar Doris iväg med lampan som faktiskt väger ett par kilo ca 3 meter, ja alla sätt är bra utom dom dåliga....


Sov så gott!!

Av Lotta - 13 juni 2009 23:09

Nu händer det mycket vill jag lova!!


I går eftermiddag låg jag och Doris och vilade lite när det ringde på dörren


Det var Primo som kom och hälsade på !!


Ja Tessan och Kicki var ju också med,men jag hade bara ögon för Primo, helt plötsligt började min svans leva sitt eget liv, den bara la sig åt sidan och jag fick en oemotståndlig lust att bjuda med mig Primo upp till sovrummet!

Matte och Tessan var dock inte lika pigga på den idén så vi fick stå på varsinn sida gallret


En liten puss  fixade vi dock till!


Farmor fick komma och hämta mig och där tillbringade jag kvällen ( tack så mycket farmor och Åke) Lena och Flisa kom och hämtade mig, jag skulle tydligen sova hos dem, då tjurade jag till så det slutade med att Flisa fick sova hos farmor och jag hos Lena.

Matte kom och hämtade mig i morse, dags för spårkurs!


Lite förberedelser, se vem som är mitt i smeten, just det, Doris!


Kursledare Kicki med assistent TessanDoris tultade runt för sig själv


Det är det här man gör på kurs, fikar!!


Nu ska vi ut och spåra


Hej o hå, det här var ju riktigt kul!


Här ligger det ju godis


Doris fattade det här med godisletning direkt


Liten valp blir lätt trött, Doris sover gott i mattes famn


Sen fick jag åka med Lena hem igen, men nu har matte varit och hämtat mig. Redan i farstun åkte förnedringsbyxorna på och när vi kom in så väntade den här snyggingen på mig


Förstår ni att Primo är svår att motstå??


Helt plötsligt kändes det som jag hade värsta spetsunderkläderna på mig, supersexiga Stella satte genast igång att förföra stackars oskyldiga Primo, återigen blev vi placerade i varsitt rum så nu sitter jag här i tvrummet och ylar och skäller högljutt, det här kommer att bli en VÄLDIGT jobbig natt!!


Sov gott ni som kan!

Av Lotta - 11 juni 2009 20:11

På förmiddagen idag tyckte matte att det var dags att miljöträna Doris lite, hon stoppades in i min bilbur och jag fick ligga lös i baksätet, vi åkte ner till firman för att hälsa på husse, farfar, Lena och Flisa. Doris det lilla matvraket såg ju direkt att Flisa inte ätit upp sin frukost så hon tog sikte på matskålen, då blev Flisa arg, hon morrade till och Doris släppte alla tankar på den maten. Vi var där en stund och när vi sen skulle åka vidare stoppade matte in oss båda i buren, det gillade jag inte riktigt, men vi skulle inte så längt, bara till jobbet. Där presenterades Doris för Annika och hon fick se vår arbetsplats, sen var det dags att åka och köpa en större bilbur, Doris satt tätt, tätt brevid mig, darrade lite och jag började faktiskt tycka synd om det lilla livet...


När Max och Moa kom hem från skolan gick jag och matte på promenad och lagom tills vi kom hem så dök världens bästa moster Mia upp, hon hade Emma och Anton med sig och det vette sjutton om de inte hade solen med sig oxå, vi hade en trevlig eftermiddag på altanen


Härligt gos med Anton


Även Doris fick sig lite gos


Här uppe kanske jag får ha min mat ifred


Smakar riktigt gott


Mia var tvungen att pussa lite på Dorran


Doris poserar fint


Vi började busa, lite trevande


Vi ökade tempot lite


Lite finlir med bollen


Vad har du där Max??


Hmmm alla pratar om valplukt, måste ta reda på hur den luktar..


Riktigt gott, jag kör in hela huvudet i bebispälsen


Du matte, den där Doris är helt ok faktiskt


Nu du Doris, är vi kompisar, jag ska lära dig allt jag kan!


men först busar vi lite till


Vaddå, kittlar det menar du??


Vi kan pussas lite oxå


Aj, aj, aj,tur att matte kortade pälsen igår, lite mindre att få tag i för Doris


Akta så jag inte reser mig


Puss på liten tass!


Vi har haft riktigt kul, jag och lillasyster, hon är nog inte så dum ändå....


Äntligen så har morfar köpt sig en ny kamera så nu har matte tagit över hans gamla, otrolig skillnad och matte har tagit nästan 200 bilder idag, svårt att välja vilka man ska ladda upp.

Våra gäster har åkt hem, matte känner sig lite krasslig, vi ska lägga oss tidigt så hon piggar på sig till i morgon, då börjar ju spårkursen!!!


Doris sover redan, praktiskt om hon blir törstig i sömnen, då är det bara att lapa i sig!


Sov så gott mina goa vänner

Av Lotta - 10 juni 2009 21:55

En grå och regnig dag har det varit, vi var ute på förmiddagen, matte och jag spelade fotboll och Doris sprang efter, hon börjat faktiskt bli ganska snabb. När vi kom in gjorde Doris ett tappert försök att döda Grönis


Den lilla förstöraren jobbar för allt hon är värd


Jag ryckte ut på räddningsaktion


Jag har haft fortsatt koll på Grönis hela dagen!


På eftermiddagen kom först farmor och Åke, sen kom Lena och Flisa och efter en stund tittade Camilla och Joakim in också, en massa folk, trevligt!


Flisa sitter lite upphöjt


Doris hade fullt upp med att kolla in alla skor


Det fikades lite


Sen drog vi ut, spelade lite mer fotboll, gäller att ha tungan rätt i mun


Flisa och Doris är inte så fotbollsintresserade som jag är


 Doris har inte fattat att man kan få godis om man kommer på inkallning


Sen så kommer vi till nakenchocken, det var klippdags och det klipptes inte lite, herre jösses jag har ju ingen päls kvar, mina stackars ben ser ut som fyra pinnar, hur snyggt är det???? Matte skrattade när vi sedan gick på promenad, hon tycker att jag ser lustig ut, schysst!! Först klipper hon ner mig sen hånar hon mig.... Jag ska nog fan ge igen... Även Doris åkte upp på bordet, men inte klipptes hon kort, nä nä det toppades bara,tre ynka saxtag, hon ska tydligen upp bara för att bli van...


Tur att det är sommar, jag ska förhoppningsvis slippa frysa


Jag funderar starkt på att flytta, ska nog knopa ihop en liten annons, se om någon vill ha en bättre begagnad Lagotto med magra ben....


Något kul har ju hänt, jag gissade nästan rätt i Sigges tävling, jag vann!!! Min första vinst någonsin, kanske skulle köpa mig en trisslott...


Nu ska jag sova, Natti natti!
Av Lotta - 9 juni 2009 21:21

Klockan fyra i natt fick Doris för sig att hon sovit färdigt, matte och husse försökte ignorera men hon förde väsen och störde vår skönhetssömn, matte tog med henne ner och la sig i soffan så att jag och husse skulle få sova..


Så här pigg var jag på förmiddagen


Jaha, nu kan hon minsann sova.....


Efter lunch ringde det på dörren, mattes kompis Rebecka, med sig hade hon världens största bullar!!! Knappt hann matte duka fram så kom även Bo-Lennart, åh så glad jag blev!!


Så kul när det kommer folk


Kolla in dessa bullar


Dom var goda, jag lovar!


Rebecka gosade lite med Doris


Även Bo-Lennart pussade lite på henne


Det var helt ok att de gav Doris lite uppmärksamhet, för jag fick allt en del gos jag med, jag fick ju dessutom smaka på bullarna!

Nu kommer vi till den tråkiga biten, den som gör matte obeskrivligt trött. Vi skrev ju om staketet i söndags, äntligen skulle bråket vara slut, trodde vi... Nu visar det sig att grannen har lämnat in en ny anmälan, denna gången är det vå altan hon retar sig på, hur i helvete orkar hon??? Vad är det som driver vissa människor?? Det som känns värst är att polisen ringde hit och frågade om vi ville ha något skadestånd för att hon rev ner vårt staket, husse sa nej, bara vi slipper mer bråk, hon väntade exakt 1 dygn,sen drog hon igång igen... Nä nu ska vi inte klaga mer, gott att få ur sig det bara, känns redan lite bättre....


På eftermiddagen dök Flisa upp, så gott med lite vuxet sällskap


Hon var oxå lite avvaktande mot Doris


Gruppbild..


Nu hoppas vi att den lilla sömnstöraren sover bättre i natt...


Sussa sött!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ BlondinStella & TuffaDoris med Blogkeen
Följ BlondinStella & TuffaDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se